
A képen láthatod, hogy néhány forma külön-külön szekciókból áll. Ahhoz, hogy ezek elkülönüljenek egymástól a végén, ne pedig egy nagy egybeterült díszítés legyen rajtuk, ahhoz szekciónként meg kell szárítani a díszítés felületét. Szabad levegőn hosszabb ideig szárad a máz, ezért felgyorsíthatod a folyamatot sütőben úgy, hogy nem kapcsolsz be egyáltalán melegítést a sütőn, csakis légkeverést. B opciónak ventilátor is megteszi.
Nézd meg a videót, hogy meglesd, én milyen sorrendben haladok a szekciókkal.
Amikor másik formával folytatom, az azt jelenti, hogy az előzőnek éppen száradnak a már meglévő részei.
Plusz tipp:
A fekete gyöngyöket, amik az állatok szemei és orrai lesznek, érdemes előre összepárosítani, hogy azonos méretű gyöngyökből álljon egy-egy mézi 2 szeme.
Először az egyes szekcióknak a körvonalát rajzolom meg, ilyenkor nem fejtek ki nagy erőt a kezemmel a zsákra, viszont amikor körbeértem és a belsejét kezdem el feltölteni a mázzal, akkor már egyre erősebben nyomom. Ezután a fogpiszkálóval vagy hústűvel el kell egyengetni a máz felületét. Nézd meg többször a videót és próbáld ki előre, hogy milyen erősen kell nyomni a zsákot, hogy olyan intenzitással jöjjön a máz, ahogy nálam látod. Ezt gyakorolhatod sütőpapíron. Ne aggódj, így is bőven fog maradni elegendő cukormázad.
Biztatlak is újra, hogy készülj elő még pár sütivel, amit kidíszíthetsz a maradék mázakkal. Ha mégsem szeretnéd felhasználni, akkor lefagyaszthatod őket habzsákostul és legközelebb átkeverés és újrazsákolás után fel tudod még használni.
Ha elkészültél, akkor hagyd száradni egy éjszakán át a méziket, másnap pedig, ha szeretnéd, becsomagolhatod őket.
Jó alkotást és kellemes időtöltést kívánok a mézikkel!
ui.: Szívesen várok akár beszámolót, akár képeket. Bátran lépj velem kapcsolatba Instagramon vagy e-mailben. 🥰
Ha pedig még részletesebben szeretnél megtudni mindent a díszítésről, akkor szeretettel várlak a workshopjaim valamelyikén! 🎨